fbpx

Sähköinen taloushallinto buustaamaan yrityksen kasvua

Valitettavan monet pienyrittäjät näkevät taloushallinnon vain kirjanpitona ja veroilmoituksina – pakollisina pahoina ja ilkeinä kuluerinä, joiden laiminlyönnistä verottaja rankaisee kipeästi! ÄRRR!

Voisiko asiaa tarkastella toisesta näkökulmasta?

Kerta kirjanpito on joka tapauksessa tehtävä, voisiko numeroista olla jotain hyötyä?

Ja miten sähköistä taloushallintoa voi hyödyntää siihen, että liiketoiminta tuottaa paremmin? 

Sähköinen taloushallinto – yksinkertainen on kaunista (ja kukkarosi kiittää)

Loppupelistä kannattavan liiketoiminnan tekeminen on yksinkertainen laji.

On kuitenkin syytä huomioida, että yksinkertaisella en tarkoita helppoa – jokainen kannattavaa liiketoimintaa tekevä yrittäjä on minun silmissäni sankari. Periaatteet kannattavan liiketoiminnan taustalla ovat kuitenkin suoraviivaisia ja yksinkertaisia, vaikka niiden soveltaminen vaatii jotain, mitä kutsutaan ammattitaidoksi.

Syvennytään nyt siihen, miten sähköinen taloushallinto buustaa liiketoimintasi kasvu-uralle.

Tehokkuus: Sähköinen taloushallinto automatisoi ja keventää rutiiniprosesseja, kuten laskujen maksamista ja kirjanpitoa. Käsityön ja virheiden määrä vähenee – säästät arvokasta aikaasi. Käytä vapautuva aika viisaasti esimerkiksi uusien asiakkaiden hankkimiseen, tuotantoon, tuotekehitykseen, suunnitteluun ja muihin liiketoiminnan tärkeisiin osa-alueisiin ja kannattavuutesi ottaa radikaalin loikan kohti parempaa.

Reaaliaikainen taloustieto: Sähköinen taloushallinto tarjoaa reaaliaikaisen katsauksen yrityksen taloudelliseen tilanteeseen ja kassavirtalaskelmaan. Pääset käsiksi ajankohtaiseen tietoon juuri silloin, kun tarvitset tietoa. Sinun ei siis enää tarvitse odottaa kirjanpidon valmistumista saadaksesi tietää, missä mennään. Tämä mahdollistaa entistä tarkemman trendien tarkastelun sekä faktoihin perustuvan päätöksenteon.

Skaalautuvuus: Sähköinen taloushallinto on helposti skaalautuva, eli se kasvaa yrityksen mukana. Tämä tarkoittaa, että olipa yrityksesi kasvu henkilöstön, liikevaihdon tai maantieteellisen kattavuuden suhteen, sähköinen taloushallinto pystyy mukautumaan tarpeisiisi.

Kustannussäästöt: Taloushallinnon prosesseja automatisoimalla voit saavuttaa merkittäviä säästöjä. Vähennät työaikaa ja parannat tietojen tarkkuutta – virheiden korjaaminen on monesti kallista ja automatisoinnin avulla vähennät virheiden todennäköisyyttä.

Siirry käyttämään sähköistä taloushallintoa

Loppujen lopuksi sähköinen taloushallinto on paljon enemmän kuin vain tehokkuuden parantamisen väline. Se voi toimia kasvun katalysaattorina tarjoten välineet parempaan liiketoiminnan ymmärtämiseen ja hallintaan.

Mitä enemmän päätöksesi perustuvat arvailujen ja fiiliksen sijaan faktoihin, sitä parempia päätöksiä kykenet tekemään. Sähköisen taloushallinnon ansiosta lähes reaaliaikainen tieto on saatavillasi milloin tahansa. Tämä on jotain, mistä suurtenkin menestyvien yritysten johtajat pystyivät vain haaveilemaan vielä joitain kymmeniä vuosia sitten.

Miten sähköinen taloushallinto palvelee juuri sinun liiketoimintaasi? Ota yhteyttä niin jutellaan asiasta!