fbpx

Säästä aikaa ja rahaa: automatisoi taloushallintosi

Teknologian kehityksen ansiosta eri asioiden automatisointi leviää päätä huimaavaa vauhtia muuttaen tapaa, jolla työskentelemme ja elämme elämäämme. Monet asiat, jotka ennen piti tehdä itse, hoituvat nykyään koneiden avulla.

Hauska esimerkki automatisoinnista tuli vastaan, kun kävin taannoin Jyväskylässä. Oli vaikea uskoa silmiä, kun S-Marketin pieni kuljetusrobotti ajeli pitkin Tourulan sillan jalkakäytävää.

Alkuhuvituksen jälkeen aloin miettiä, miten tehokasta onkaan korvata tunnin kauppareissu sillä, että valitset puhelimen näytöltä ostokset ja hetken päästä kuljetusrobotti tuo ostokset kotiovelle.

Ja erityisesti mietin, mitä meidän yrittäjien on syytä oppia tästä!

Automatisoinnin aalto tulee kiihtyvällä vauhdilla väistämättä pyyhkäisemään yhteiskuntamme yli tulevina vuosina. Ne yritykset, jotka pysyvät aallon harjalla tai edes pinnalla, selviävät. Muut tulevat väistämättä hukkumaan.

Monessa yrityksessä henkilöstö on suurin kuluerä. Automatisoinnin avulla pyritään keventämään rutiinityön taakkaa, jotta aikaa ja rahaa ei mene sellaisen tekemiseen, minkä kone hoitaa nopeammin ja vähemmillä virheillä. Tämä muuttaa monen yrityksen kulurakennetta radikaalisti.

Kolikolla on kuitenkin aina kaksi puolta. Moni on huolissaan, miten teknologian kehittyminen tulee vaikuttamaan työpaikkoihin. Osittain huoli onkin aiheellinen, mutta on syytä huomioida, että esimerkiksi tekoäly itsessään ei vie kenenkään työpaikkoja.

Sen sijaan ne tahot vievät työpaikat, jotka osaavat hyödyntää tekoälyä tehokkaasti. Jotkut työtehtävät muuttuvat tarpeettomaksi ja uusia työtehtäviä syntyy kaiken aikaa.

Mitä taloushallinnon automatisointi tarkoittaa?

Automatisointi tekee myös taloushallinnosta tehokkaampaa. Enää ei tarvitse postitella kuitteja kirjanpitäjälle, joka kirjaa tapahtumat käsin tilikirjaan ja postittaa veroilmoituksen verottajalle. Kone kykenee hoitamaan monet tehtävät ilman ihmisen ponnistelua.

Taloushallinnon automatisointi tarkoittaa toistuvien, manuaalisten taloushallinnon- ja kirjanpitotoimintojen automatisointia. Se ei ainoastaan vapauta aikaa muille tärkeille tehtäville, vaan myös vähentää inhimillisen virheen riskiä, parantaa tietojen tarkkuutta ja nopeuttaa prosesseja.

Automatisoinnin hyödyt taloushallinnossa

Automaation avulla yritykset pystyvät optimoimaan taloushallinnon prosessejaan. Se parantaa myös tiedon tarkkuutta, sillä inhimillisen virheen riski pienenee merkittävästi. Tämä tarkoittaa, että voit luottaa tietoihin entistä enemmän tehdessäsi liiketoimintaa koskevia päätöksiä.

Esimerkkejä taloushallinnon tehtävistä, jotka voidaan automatisoida

  1. Laskujen käsittely: Sähköisten laskujen vastaanotto, tarkistus ja maksu voidaan automatisoida. Tämä nopeuttaa prosessia, vähentää virheiden mahdollisuutta sekä parantaa kassavirran hallintaa.
  2. Palkanlaskenta: Monet palkanlaskennan osa-alueet voidaan automatisoida, kuten palkkojen laskeminen, palkkalaskelmien luominen ja verojen ilmoittaminen.
  3. Raportointi: Automaattiset raportit tekevät tiedon seuraamisesta ja analysoinnista helpompaa. Ne auttavat havaitsemaan trendejä ja mahdollisia ongelmia ajoissa.
  4. Tilinpäätös: Osia tilinpäätöksen tekemisestä voidaan automatisoida, jolloin vältetään manuaalisia laskentavirheitä ja säästetään aikaa.
  5. Verotus: Verotietojen kerääminen ja ilmoittaminen voidaan suurelta osin automatisoida. Tämä vähentää manuaalisen työn määrää ja parantaa tietojen tarkkuutta.

Palataan S-Marketin pieniin kuljetusrobotteihin. Kaupassa käynti on rutiinitehtävä, jonka automatisointi vapauttaa aikaa muille elämän tärkeille asioille. Olisitko valmis maksamaan muutamia euroja, jotta saisit vapautettua tunnin lisää aikaa itsellesi? Minä ainakin olen.

Samalla tavalla on syytä kysyä itseltäsi, mitä taloushallinnon tehtäviä voit automatisoida, jotta vapautat arvokasta työaikaa ydinliiketoiminnan rakentamiselle. Kun opettelet hyödyntämään automatisointia, teet yrityksesi taloushallinnosta entistä edullisempaa, virheettömämpää ja tehokkaampaa.

Mikäli taloushallinnon automatisointi kiinnostaa, ota yhteyttä ja jutellaan asiasta lisää!